Wilt u aandelen verkopen? Dit kunt u binnen het online beleggen zelf doen. Het valt echter niet altijd mee om het juiste moment te selecteren en op die manier een maximaal rendement te maken. Het is bijvoorbeeld van belang om de aandelen te verkopen wanneer ze zo hoog mogelijk staan. U kunt aan de andere kant aandelen kopen die ondergewaardeerd zijn, zodat u ook daar weer een aantrekkelijk rendement mee kunt maken.

Winst nemen door aandelen verkopen

Wilt u aandelen verkopen? Het voelt voor veel mensen verleidelijk om dit te doen wanneer de waarde laag staat, of wanneer de aandelen niet presteren zoals men dit verwacht had. In dat geval neemt u een verlies, wat op zich een goede strategie kan zijn. Het is echter van belang om geen aandelen te verkopen wanneer het uw emoties zijn die een grote invloed hebben op uw beslissingen. Probeer uw emoties zoveel mogelijk buitenspel te zetten, bijvoorbeeld door even afstand te nemen en er later nog eens rationeel naar te kijken. Wilt u dan nog steeds aandelen verkopen, op basis van goede redenen? Dan is het waarschijnlijk verstandig om hier mee door te gaan.

U kunt het best aandelen verkopen wanneer deze flink in waarde zijn gestegen. Het is op dat moment mogelijk om te wachten op een verdere stijging, maar houd er rekening mee dat de koers ook weer kan gaan dalen. U kunt er dan beter voor kiezen om de aandelen te verkopen en de winst die u heeft weten te maken te realiseren. U kunt dan eventueel weer nieuwe aandelen kopen door te investeren, maar u kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om de winst te consumeren, of het volledige bedrag uit de aandelen te halen.

Opnieuw investeren of consumeren

Wilt u de aandelen verkopen? Ga dan goed na welk doel u voor ogen heeft en hoe aandelen verkopen past bij het beeld dat u van de toekomst heeft. Werkt u toe naar een bepaald eindkapitaal en maakt u met de huidige aandelen een aantrekkelijk rendement? Dan kunt u de aandelen verkopen en de winst nemen, om vervolgens een nieuwe investering te doen. U kunt dan weer andere aandelen kopen, om er opnieuw voor te zorgen dat u een mooi rendement kunt maken. U kunt er eventueel voor kiezen de aandelen te verkopen en de winst apart te zetten, al komt dit dan niet ten goede aan het eindkapitaal dat u voor ogen heeft.

Wilde u aandelen kopen – bijvoorbeeld via www.kopen-aandelen.nl – om daar op relatief korte termijn iets mee te verdienen? Dan kunt u de aandelen verkopen op het moment dat u een mooi virtueel rendement heeft weten te realiseren. U kunt de winst dan gebruiken om een bepaalde mooie aankoop te doen, of daar het volledige bedrag voor aanwenden. Wat dat betreft kunt u de aandelen verkopen wanneer u wilt, u bent daarin eigen baas. Maakt u gebruik van online beleggen? Dan kunt u zelfs aandelen verkopen met een simpele druk op de knop, waardoor u zelf bepaalt hoe u met uw investering(en) om wilt gaan.

Aandelen verkopen