Wilt u graag online beleggen? Dat kan in principe op twee verschillende manieren. U kunt gebruik maken van een typische online broker en daar vooral speculeren, maar u kunt aan de andere kant ook besluiten om het beleggen op de meer lange termijn te richten. In het eerste geval kunt u de markt verslaan en kunt u gebruik maken van technische indicatoren en leverage, terwijl u het aandelen kopen via een bank veel rustiger vorm kunt geven. U kunt dan online beleggen om de markt te volgen (passief beleggen), al bestaan er ook daar wel mogelijkheden om de markt te verslaan.

Broker en online beleggen

Wilt u graag online beleggen en de markt actief proberen te verslaan door de speculeren? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een online broker als Plus500. U kunt er gebruik maken van handige online software, bijvoorbeeld met een aantal technische indicatoren. U gebruikt deze om de beurskoersen te analyseren en na te gaan wat u daarvan kunt verwachten. U kunt online beleggen door een kapitaal te storten en eventueel gebruik te maken van leverage. Dit zorgt ervoor dat u met bijvoorbeeld €100 toch grote bedragen kunt verhandelen en u kunt rekenen op een aantrekkelijk rendement.

Het online beleggen via een broker als Plus500 is vooral verstandig wanneer u al wat ervaring heeft met beleggen. Leverage zorgt voor turbo’s, een product waar u als beginner nog beter niet teveel gebruik van kunt maken. U kunt de winst flink opvijzelen, maar u loopt aan de andere kant ook meer risico op een groot verlies. Wat dat betreft kunt u als beginner beter online aandelen kopen of obligaties kopen door een rekening te openen bij een (online) bank. U heeft daar dan de mogelijkheid om de beurskoersen te volgen, aandelen te vergelijken en bijvoorbeeld geld in een beleggingsfonds te steken.

Beleggen via de bank

Wilt u online beleggen via een bank? Bij online beleggen via een bank heeft u dan bijvoorbeeld de keuze uit Alex en Binck Bank. Dit zijn in Nederland twee grote spelers op dit gebied, die u de mogelijkheid bieden om online te gaan beleggen. U kunt er een rekening openen en aandelen kopen met het bedrag dat u er stort. Uiteraard kunt u gebruik maken van de verschillende beleggingsfondsen. U zorgt op die manier voor een goede spreiding. Houd er rekening mee dat het online beleggen op deze manier ook kosten met zich mee zal brengen, iets dat af gaat van het netto rendement dat u maakt.

Wilt u online beleggen via uw eigen bank, zoals de Rabobank of de ING? In dat geval kunt u een speciale beleggersrekening openen. De kosten voor het beleggen liggen er vaak relatief hoog. Houd rekening mee eventuele beheerskosten, maar vooral met de transactiekosten die u er dient te betalen. Wat dat betreft kunt u binnen het online beleggen beter aandelen kopen door gebruik te maken van een van de specialisten op dit gebied. Daarnaast kunt u natuurlijk speculeren via software als Plus500, waar u als nieuwe klant kunt rekenen op een aantrekkelijke welkomstbonus.

Online beleggen